Experimentul Borzești

Inițiativa, „Experimentul BORZEȘTI” a avut loc sub auspiciile întâlnirii dintre generații și a fost prezentată pe 7 iulie 2016, în cadrul expoziției “ONEȘTI: Album de familie – amintirea unei generații ,1953-1989”. Prezentarea a inclus imagini unice și amintiri dragi care au aparținut celor care au lucrat pe platforma petrochimică a orașului.

Ing. Toader Găureanu, cel care a creat evenimentul, a reușit să atragă atenția tinerilor prezenți cu o istorie a platformei industriale Borzești într-o prezentare foarte bine documentată dar și cu imagini din viața și activitatea celor care au scris istoria acelor ani.

 

5
Scrie un comentariu

avatar
1 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Balcanasu Llilibalaita dorel Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Primește notificări pentru
balaita dorel
Vizitator
balaita dorel

Felicitari pentru material. Ar fi fost bine daca precizati si sursa imaginilor preluate din alte locuri. Pentru cele legate de istoria Chimicului o voi face eu: https://www.facebook.com/balaita.dorel/media_set?set=a.627988567265786.1073741831.100001639455713&type=3

Balcanasu Llili
Admin
Balcanasu Llili

Multumiri, domnule Balaita! Imaginile de pe aceasta pagina sunt din arhiva celui care a realizat materialul. Imaginile din pagina „ONESTI: Album …” sunt din arhiva personala a persoanelor mentionate in pagina Contributii fara o identificare clara deoarece am dorit sa transmita mai mult emotie decat o identificare riguroasa. Bineinteles ca eventualele comentarii sau identificari din partea celor care rasfoiesc un astfel de album le vor apartine, acestora. Nici in pagina Documente, fiind vorba de cele personale, nu am dorit a fi identificate cu persoana deoarece m-am gandit si la nota de intimitate care trebuie sa existe in cazul oricarui album… Citește mai mult »

balaita dorel
Vizitator
balaita dorel

Va multumesc ca mi-ati raspuns si sper ca nu am fost inteles gresit. Daca veti urma linkul atasat in primul mesaj va veti convinge de cele afirmate de mine. Poate ca uneori scopul scuza mijloacele. Din dorinta de a fi corect informati cititorii site-ului dvs ma vad nevoit sa va semnalez o eroare de infomare/documentare. La sectiunea documente aveti citeva extrase dintr-o carte notata ca „KERBACH, Victor: Lumini pe strada mea / București: Ed. Tineretului, 1963”, in realitate extrasele sunt din KERNBACH VICTOR-LUMINI DE PE STRADA MARE, volum de reportaje scrise in spiritul vremii de catre cel care avea sa… Citește mai mult »

balaita dorel
Vizitator
balaita dorel

titlul corect al cartii este KERNBACH VICTOR-LUMINI PE STRADA MARE.

Balcanasu Llili
Admin
Balcanasu Llili

Mulțumesc! Eroarea de redactare îmi aparține cu toate că documentarea a fost făcută cu cartea în mână. Toate intervențiile în favoarea acestui site sunt binevenite. Aștept și amintirile dumneavoastră pe adresa de e-mail.

Documentele (foto, video, PDF) pot fi trimise pe adresa: lilibalcanasu@onestipedia.ro / Pentru transmitere mesaj și contact telefonic, completați formularul: