Dizidența oneșteană

Laurențiu DIVILE

Tinerețea unora dintre noi a fost liniștită dar mai ales protejată prin grija adulților protectori din viața noastră. Au fost și oameni care și-au asumat cu mult curaj dreptul la opinie suportând opresiunea unui sistem care prin modelarea „omului de tip nou” reușea să distrugă demnitatea umană. Pe cât a fost de mare entuziasmul celor care și-au dorit construirea unei vieți bune într-un oraș tânăr pe atât de „vigilent” a fost partidul (PCR) și sistemul său opresiv. Dl Laurențiu Divile prin dizidența asumată în anii comunismului va face parte din cartea de istorie oneșteană.

Mă emoționează dorința dumnealui de a fi prezent în Amintirile acestui site cu câteva perioade din viața sa, perioade pline de mâhnire, deziluzii și necazuri care i-au marcatat existența oneșteană. Amintiri regăsite în documentele Securității comuniste dar și povestite în câteva articole post decembriste (1989).

Este normal și de luat aminte, ca și aceste frânturi de viață să fie aduse în atenția publicului spre a reflecta și a sta „de pază”, cu discernământ pentru a nu se mai repeta în nici un context socio politic iar libertatea de exprimare să stea la baza libertății individuale!

„O luptă-i viața; deci te luptă

Cu dragoste de ea, cu dor.”

Scrie un comentariu

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Primește notificări pentru

Documentele (foto, video, PDF) pot fi trimise pe adresa: lilibalcanasu@onestipedia.ro / Pentru transmitere mesaj și contact telefonic, completați formularul: