1975 – Festivalul “Retorta de Cristal”

1975

Pe stadionul Carom – invitați, primul rând de la stânga, interpreții: Gică Petrescu, Angela Moldovan și Dorina Drăghici

  • 1975

Transmite-ne gândurile tale.
Scrie un comentariu

Subscribe
Primește notificări pentru
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
vechi
noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ripanu Rodica
Ripanu Rodica
3 ani în urmă

IN ANI ’80 AM FOST CONCURENTA LA FESTIVAL SI AM REPREZENTAT JUD. VASLUI. AM CISTIGAT TROFEUL ,, RETORTA DE CRISTAL ” .
MAI TIRZIU AM PLECAT IN ISRAEL.
AS DORI FILMAREA SAU FOTOGRAFII CU MINE DIN ACEL FESTIVAL DACA SE POATE . CRED CA ERA PRIN 1986 DACA IMI ADUC BINE AMINTE. MULTUMESC
Rodika.w@gmail.com

octavian seciu
octavian seciu
2 ani în urmă

Cu drag salut Onestenii. Rugamintea mea este in memoria tatalui meu Nelu Seciu, castigator al festivalului. in cazul in care detine in arhiva imagini, video, va rog sa le postati sa sa mi le trimiteti la adresa de email.

Motivație

ONEȘTIpedia este un proiect comunitar, de memorie locală, reprezentativ pentru perioada 1953-1989, pe care l-am lansat prin intermediul expoziției  “ONEȘTI – album de familie: amintirea unei generații" , din luna iulie 2016, când cu sprijinul câtorva oneșteni, care mi-au înțeles mesajul, și ajutată de către Asociația ONESTIN am reușit să transpun, într-o formă artistică, fotografii reprezentând oneștenii din perioada amintită, surprinși în ipostaze citadine, la evenimente culturale, sportive sau administrative.

Doresc ca prin intermediul acestui site să dezvolt proiectul ONEȘTIpedia răscolind amintirile generațiilor care au ridicat sau care au ajutat la dezvoltarea acestui oraș și dăruind celor tineri mărturii despre istoria recentă a Oneștiului, povestită de oneșteni. Pentru aceasta vă rog să fiți părtași la completarea acestui puzzle al existenței noastre cu fotografii din albumul personal, în care să vă regăsiți alături de prieteni, vecini, colegi sau autorități într-un demers comun, pozitiv, lăsat moștenire tinerei generații.

Mulțumesc pentru ajutor și interes,

Doina Lili Bălcănașu

lilibalcanasu@onestipedia.ro

Onestipedia

Echipa de gimnastică artistică (ritmică) din Oneștiul anilor ’70

1970 Onești, în orașul Nadiei Comăneci și în aceeași perioadă a ascensiunii acesteia, a existat prima echipă de gimnastică artistică (ritmică – denumirea de acum) din oraș. O fotografie de la primul “shooting foto” făcut componentelor echipei de gimnastică artistică din Onești în sala de gimnastică a Liceului special de Gimnastică. Prima echipă de gimnastică artistică […]

Echipa de gimnastică artistică (ritmică) din Oneștiul anilor ’70

1970

Onești, în orașul Nadiei Comăneci și în aceeași perioadă a ascensiunii acesteia, a existat prima echipă de gimnastică artistică (ritmică – denumirea de acum) din oraș.

O fotografie de la primul “shooting foto” făcut componentelor echipei de gimnastică artistică din Onești în sala de gimnastică a Liceului special de Gimnastică.

Prima echipă de gimnastică artistică din Onești, alcătuită din elevele ciclului gimnazial a Liceului nr.2, condusă de dna profesoară Kisser Hermina, a avut acces și și-a desfășurat antrenamentul, pe o perioadă de 1 an, in această sală care găzduia cu precădere antrenamentele elevelor din Centrul de pregătire olimpică a lotului de gimnastică feminină care, la vremea aceea, avea în componență sportive care urmau să facă performanțe uriașe, Nadia Comăneci, Teodora Ungureanu, Georgeta Gabor,…

Ansamblul de gimnastica artistică, modest în componența sa și cu activitate extrașcolară, avea reprezentații cu eșarfe, panglici și mingi la diferite manifestări sportive locale.

În sala de gimnastică ne antrenam la sol, executând elemente din exercițiile cu ansamblul sau individual, și la bara de antrenament pentru elementele de balet.

În acest an, 1970, ansamblul de gimnastică artistică din Onesti a participat la Concursul național de profil, în tabăra Păuleasca (jud. Argeș), unde a obținut premiul I la secțiunea creație artistică, datorat concepției dnei profesoare Kisser dar și talentului fetelor din echipă.

Onestipedia

Lacul Belci

almanah sportiv ’77+carte Elemente din Almanahul ziarului Sportul din anul 1977 care evidențiază începuturile și activitatea bazei nautice Belci prin prisma activității antrenorului Mihail Drăghici, eroul reportajului lui Horia Alexandrescu

Lacul Belci

almanah sportiv ’77+carte

Elemente din Almanahul ziarului Sportul din anul 1977 care evidențiază începuturile și activitatea bazei nautice Belci prin prisma activității antrenorului Mihail Drăghici, eroul reportajului lui Horia Alexandrescu

  • 1977

Documentele (foto, video, PDF) pot fi trimise pe adresa: lilibalcanasu@onestipedia.ro / Pentru transmitere mesaj și contact telefonic, completați formularul: