expoNocturna - OnestiPedia

La Nocturna bibliotecii oneștene, din 11 noiembrie 2016, am reeditat expoziția “ONEȘTI – album de familie – amintirea unei generații, 1953-1989” prin asumarea și încrederea acordată de către noul director al bibliotecii precum și prin frumoasa primire din partea foștilor colegi bibliotecari. Sprijinul necondiționat din partea faimoasei, deja, echipe Onestin: Diana, Ancuța și Alina a venit ca o împlinire a bunelor noastre relații dând o notă de inedit unei expoziții ce și-a primit dreptul de a se desfășura într-un cadru propice. Publicul eterogen, specific fiecărei Nocturne, dar mai ales cel care a venit special pentru acest vernisaj a fost pus în temă și cu lansarea acestui site dedicat oneștenilor perioadei 1953-1989. Fostul meu coleg Tudor Găureanu mi-a fost alături prin prezentarea proiecției “Experimentul Borzești”  precum și foștii colegi de pe platforma industrială. Totodată mi-am descoperit, coborâtă parcă din fotografiile expuse, o veche prietenă din incinta de pe Poștei, Laura, pe care nu o mai văzusem de peste 40 de ani.

Expoziția zăbovind până la sfărșitul lunii noiembrie va da posibilitatea și altor curioși să o viziteze. Documentele din expoziție vor rămâne în custodia bibliotecii în speranța că vor putea fi studiate sau valorificate și cu prilejul altor evenimente.

Documentele (foto, video, PDF) pot fi trimise pe adresa: lilibalcanasu@onestipedia.ro / Pentru transmitere mesaj și contact telefonic, completați formularul: